top of page

Nieuws

De Benedictushoeve gaat voor een Duurzame Toekomst!

Bijgewerkt op: 13 aug.



Wat doet de Benedictushoeve?

De Benedictushoeve is een bezige boerderij waar verschillende activiteiten plaatsvinden.


De vzw Oostrem begeleidt hier in het “Dagcentrum Hoeve” volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. In “De Werkplaats” is een atelier ingericht waar een dertigtal personen met een beperking samen semi-industrieel werk uitvoeren. Daarnaast zijn er nog twee andere dagbestedingsprojecten "De Hoeve" en "De Schoppe". Veel activiteiten kennen een agrarisch karakter: er is de moestuin, de biologische producten van De Wikke die verwerkt worden. Overdag kan men in “De Schoppe” groepen ontvangen die gebruik kunnen maken van de beschikbare vergaderinfrastructuur. De dagcentrumgebruikers zorgen ter plaatse voor de nodige catering.


De Wikke van vzw Wonen en Werken teelt hier sinds 2002 biologische groenten. Het is een sociaal project waarbij zowel arbeiders met een vast contract, als vrijwilligers in het arbeidszorgproject onder begeleiding aan biologische tuinbouw doen.


Welke installatie ligt er?

Aantal zonnepanelen

70

Geïnstalleerd vermogen

30,8 kWp

Verwachte jaarlijkse productie

25 210 kWh

CO2-besparing

binnenkort bekend

Totale investering

21 300 EUR

Getuigenis van Oostrem

Brieuc Van Kersschaever is directiemedewerker en zorgt voor het Patrimoniumbeheer van vzw Oostrem en getuigt :

“Onze core business is om een rol op te nemen naar personen met een beperking. Maar daarnaast dragen wij ook een algemene maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen we ook werken aan de verduurzaming van onze gebouwen. De Sint-Benedictushoeve is het derde zonnedak dat wij met ECoOB realiseren. Door de positieve ervaringen in De Wilg en de Bijlokstraat in Herent, bouwen we verder op het partnership met ECoOB.


De expertise van ECoOB op vlak van hernieuwbare energie leidt tot een volledige ontzorging van onze zorgteams. We werken aan energiebesparende maatregelen van ons gebouwenpark. Door onze daken te isoleren en daken met een goede oriëntatie te voorzien van zonnepanelen, kunnen we ons steentje bijdragen tot het klimaat. Daarnaast werken we ook aan buurtwerking, door de buurt actief te betrekken bij het plaatsen van zonnedaken. Ten derde biedt het plaatsen van zonnepanelen ook een mooi rendement op, waardoor we middelen kunnen vrijmaken voor onze core business, namelijk de zorg van personen met een beperking. Een mooie win-win dus."


Wil jij ook mee investeren in onze grote en sociale projecten?

Dat kan door mee aandeelhouder te worden. Maak kennis met de voordelen: www.ecoob.be/investeermee.



118 weergaven

Comments


bottom of page