top of page

Nieuws

Multifunctionele Den Box in Haacht

Bijgewerkt op: 6 jun.


Wat is Den Box?

Den Box is een multifunctionele zaal. In 2018 investeerde de gemeente Haacht voor ongeveer 3,1 miljoen euro in deze multifunctionele zaal. Den Box bevindt zich achter sporthal Den Dijk.


Dit complex bestaat uit 3 units en een kleine zaal. In het totaal kunnen hier 1 500 mensen binnen. Verder heeft het complex ook 6 kleedkamers en 2 scheidsrechterlokalen. De grote zaal is geschikt voor zaalvoetbal en is 7 meter hoog. Door de 9 mm dikke elastische sportvloer is hij ook geschikt voor andere zaalsporten, fuiven en optredens. De kleine zaal is bedoeld voor vechtsport, dans- en muziekrepetities. De ruime inkom is geschikt als foyer tijdens evenementen.


In 2019 en 2020 toonde de gemeente Haacht interesse om zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen te plaatsen via burgerparticipatie. De vzw Klimkracht trok aan de kar om het gemeentebestuur daartoe te overhalen, en voorzag raadsleden en college van documentatie over andere gelijkaardige projecten van gemeenten.


De gemeente Haacht schreef begin 2022 een procedure uit. ECoOB haalde de opdracht binnen. Dankzij een kapitaalsoproep kon de lokale gemeenschap mee-investeren. Zo haalde ECoOB het kapitaal op om de zonnepanelen te plaatsen.


Haacht bespaart 40 000 EUR per jaar op de elektriciteitsfactuur. Na twintig jaar draagt ECoOB de installaties gratis over aan de gemeente Haacht. De inkomsten van de verkochte stroom leveren een winst op die verdeeld wordt onder de aandeelhouders via een dividend. Bovendien kunnen investeerders genieten van gratis advies door ECoOB.


Op 12 maart 2024 werd de installatie opgestart en in dienst genomen.


Waar moest EcoOB rekening mee houden?

Om de stabiliteit van het dak te garanderen bleef ECoOB 5 meter van de dakrand.


Welke installatie ligt er?

Aantal zonnepanelen

328

Geïnstalleerd vermogen

182 kWp

Verwachte jaarlijkse productie

173 000 kWh

CO2-besparing

51,90 ton/jaar

Totale investering

120 000 EUR

Wil jij ook mee investeren in onze grote en sociale projecten?

Dat kan door mee aandeelhouder te worden. Maak kennis met de voordelen: www.ecoob.be/investeermee.



62 weergaven

Comments


bottom of page