top of page

Nieuws

Staatsbon uit, klimaatbon in!

Bijgewerkt op: 23 aug.

Verhoogde beleggingsmogelijkheid bij ECoOB

Op 4 september komen de opbrengsten van de staatsbon vrij. Belgen hebben hier zo’n 21 miljard EUR aan spaargeld belegd in de staatsbon. De aantrekkelijke voorwaarden hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen.


Misschien stel je jezelf nu de volgende vragen: “Wat ga ik nu doen? Beleg ik opnieuw in de staatsbon? Of kies ik voor een termijnrekening?”


ECoOB stelt je de klimaatbon voor. Door mee te investeren in onze hernieuwbare energieprojecten, werk je mee aan deze zonneprojecten in het najaar:


  • Het zonnedak van Fruitbedrijf Van der Velpen in Bierbeek

  • Het zonnedak van de Sint-Benedictushoeve in Herent

  • Het zonnedak van 3D systems in Haasrode

  • De uitbreiding van het zonnedak van VTI Leuven


Op 1 juni  2024 verhoogden we het maximale investeringsbedrag per deelnemer van 5.000 euro naar 25.000 euro. Nu de opbrengsten van de staatsbon vrij komen, willen we jou de kans geven om mee in te zetten op duurzame en klimaatbewuste investeringen.

Verhoog je betrokkenheid:


Waarom zou je het doen?

Als je kiest voor de ECoOB klimaatbon dan doe je dit voor de volgende redenen:


  1. Je gelooft in de meerwaarde die ECoOB biedt aan duurzame lokale projecten in hernieuwbare energie om zo energieonafhankelijk te blijven;

  2. Je ontvangt elk jaar een mooi dividend (in 2021 was dat 2,75%, in 2022 was dat 3,50% en in 2023 was dat 3,25%);

  3. Vanaf 1 september 2024 geniet je als aandeelhouder van het ECoOB+ voordelenprogramma. Je leest er meer over in onze volgende nieuwsbrief;

  4. Je beperkt het risico, maar het blijft een aandeel. Het beperkt risico leggen we graag verder uit:


Hoe beperkt ECoOB de risico’s?


  1. Elk potentieel project nemen we onder het vergrootglas. Na een grondige analyse beslist ECoOB of de investering zal gebeuren. Duidelijke criteria bepalen welk minimaal rendement de investering moet opleveren. Halen we de voorwaarden niet, dan investeren we niet, herzien we de investering of beëindigen we de investering. Er is dus een zekere basiszekerheid nodig, vooraleer we investeren.  

  2. Wij kiezen voornamelijk voor lokale projecten met een sociaal en maatschappelijk doel. Hiermee willen we de samenleving helpen verbeteren.

  3. Het democratisch model zorgt dat elke aandeelhouder één stem heeft tijdens de Algemene Vergadering, ongeacht het aantal aandelen. Dit maakt onze burger- en energiecoöperatie zeer transparant voor al haar aandeelhouders. Je kan onze verslagen raadplegen op onze website.


Overtuigd? Vergeet de staatsbon en ga voluit voor onze klimaatbon!




755 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page